KONKURS PRZEPIS KULINARNY „ZDROWO I KOLOROWO”
CEL KONKURSU:
CEL KONKURSU:
- Propagowanie wiedzy dotyczącej zdrowego odżywiania.
- Zachęcanie do wdrażania prawidłowych nawyków żywieniowych.
- Zachęcanie do pomocy rodzicom w pracach kulinarnych.
- Rozwijanie zdolności plastyczno-technicznych oraz fotograficznych.
REGULAMIN KONKURSU:
- Organizatorem konkursu są nauczycielki SP NR 3 W Zgierzu Katarzyna Budzowska i Anna Jóźwiak.
- Konkurs skierowany jest do dzieci i rodziców klas 1-3.
- Zadaniem uczestnika (dziecka i rodzica) konkursu jest wymyślenie przepisu kulinarnego, który byłby zdrowym, pełnowartościowym posiłkiem dla dziecka (danie, przekąska).
- Każdy przepis musi być opatrzony następującymi informacjami: imię nazwisko autora przepisu, klasa, do której dziecko uczęszcza.
- Do każdego przepisu należy dołączyć maksymalnie 5 zdjęć z dzieckiem w tle podczas wykonywania potrawy w tym rezultat czyli wykonaną potrawę. Przepis musi zawierać w większości zdrowe, wartościowe produkty. Podany przepis kulinarny powinien mieć prostą formę, tak, aby mógł być do przygotowania, przez dziecko. Każdy uczestnik może przedstawić tylko jeden przepis.
Przepis ze zdjęciami należy przekazać Organizatorkom konkursu do dnia 23.04.2018 roku.
Rozstrzygnięcie konkursu nastąpi 27 IV 2018 wyniki zostaną opublikowane na stronie internetowej szkoły a prace na korytarzu szkoły.
NAGRODY: Jury wyłoni 3 najciekawsze prace, które będą nagrodzone niespodziankami oraz dyplomami.
ZACHĘCAMY DO WZIĘCIA UDZIAŁU W KONKURSIE!!!!!!!!!!
ZACHĘCAMY DO WZIĘCIA UDZIAŁU W KONKURSIE!!!!!!!!!!