Międzyszkolny finał Kitchen Star w gotowaniu.


19 maja 2019 roku w Parku Miejskim im. Cylkiego odbył się międzyszkolny finał Kitchen Star w gotowaniu. Naszą szkołę – S.P.3 reprezentowały dzieci z klasy II B- Lena Marciniak, Julka Grzelązka oraz Wojtek Żółkowski. Uczestnicy mieli przygotować dwa dania – deser i danie wytrawne. Mali kucharze mieli na przygotowanie 20 minut. Dzieci bardzo się starały, wykonały deser, który składał się z bezy, truskawek, borówek i winogron. Całość polali polewą malinową i czekoladową. Deser miał nazwę ,,OWOCOWE MARZENIE” Mniam, mniam… Drugie danie – wytrawne zostało nazwane- ,,WYTRAWNA BABECZKA”. Jej skład to: tartaletka, kuskus, cieciorka, pomidorki koktajlowe (czerwone i żółte), mięta, pulpeciki i ser gongorzola. Rywalizacja między szkołami była bardzo zaciekła. Jury miało ,,ciężki orzech do zgryzienia”, która szkoła zwycięży. Nasi kucharze zdobyli 3 miejsce. GRATULUJEMY!!! Jesteśmy dumni ze swoich dzieci. Może z nich wyrosną sławni na cały świat  WIELCY KUCHARZE!!!


Rodzice  małych kucharzy.
Ewa Ogonowska